Press centar

Poštovani korisnici,

Obaveštavamo vas da registracija ćiriličnog internet domena .СРБ počinje na Dan Svetog Save - 27. januara 2012. godine. Internet domen .СРБ je pored .RS domena, drugi nacionalni domen Republike Srbije, a posle ruskog .РФ i drugi internet domen na svetu na ćiriličnom pismu koji je moguće registrovati. Nacionalni internet domen je oznaka teritorijalne pripadnosti i veoma je važan za definisanje internet identiteta svih koji žive i rade u Srbiji.

Ko može da registruje .СРБ domen?

U prvih šest meseci pravo registracije .СРБ domena imaju samo vlasnici postojećih .RS  domena, i to po ceni od samo 1 dinar. Posle tog perioda, ćirilične domene moći će da registruje svako ko to želi, bez obzira na to da li poseduje određeni .RS domen ili ne. Po ceni od 1 dinar korisnik ima pravo da registruje onoliko .срб domena koliko ima registrovanih .rs domena, pri čemu se .срб domeni registruju na godinu dana, bez obzira na koliko godina su registrovani .rs domeni.

Za svaki postojeci .rs domen korisnik može izabrati samo jedan .срб domen od ponuđenih za registraciju.

Ukoliko želite da registrujete neki drugi .срб domen koji nije ponuđen, preporučujemo da registrujete takav isti latinični .rs domen i moći ćete da ga registrujete odmah u .срб domenu. Na primer, ako imate domen cloud.rs (za koji je njegov ćirični parnjak цлоуд.срб), a želite da imate registrovan клауд.срб na ćirilici, potrebno je da registrujete klaud.rs domen.

Opšti uslovi registracije .СРБ domena

Sve detalje o uslovima i pravilima registracije .СРБ domena možete saznati u dokumentu Opšti uslovi registracije .СРБ domena.

Januar 2012.

Centrala: +381 11 3010 500
info@eunet.co.rs

Podrška: 0700 600 500
podrska@eunet.co.rs


Zakažite sastanak

Postavite pitanje
Kontakt
Ime i prezime
Email adresa
Telefon
Vaše pitanje
 

Otvorite tiket

Vaš servis
Ime i prezime
Korisničko ime (opciono)
Email
Telefon
Opis problema
 
Odustani