Linux Cloud SSD

Šta je Cloud?

Pojam "Cloud" (oblak) je sinonim za dostupnost, brzinu i lakoću upravljanja podacima. To znači da je svaki delić vama važnih podataka, na klik od vas i spreman za korišćenje. Vaši podaci su putem Clouda dostupni, lako prenosivi i pokretni. Ako imate Google mail adresu, vi već sada koristite Cloud. Iako u svakodnevnom životu niste razmišljali o tome, nego ste dostupnost svojih podataka prihvatili zdravo za gotovo, u tehničkom smislu, Cloud predstavlja skup velikog broja povezanih računara (tzv. grid) sa pripadajućim procesorima, diskovima, memorijom i drugim hardverskim resursima koji se, zahvaljujući inteligentnom upravljačkom softveru, vide kao jedan "veliki" virtuelni računar. Sveukupni hardverski resursi tako povezanih računara formiraju "oblak" čiji se delovi alociraju pojedinačnim aplikacijama korisnika, na zahtev i u skladu sa konkretnim potrebama.

Najsigurnije rešenje za vaše poslovanje – Data centri sa 99,9 % SLA

Sigurnost vaših podataka u profesionalnim Data centrima neuporedivo je veća od „inhouse“ rešenja. Svi Data centri koji ispunjavaju najnovije standarde imaju najsavremenije sisteme za zaštitu od požara, nestanka struje ili drugih neželjenih događaja koji mogu da utiču na bezbednost i dostupnost sistema. U Data centrima se o sigurnosti sistema brine tim inženjera 24 časa dnevno, 365 dana godišnje. Za potrebe iznajmljivanja Cloud servisa svojim korisnicima, kompanija SBB koristi Tier-3 Data centre na 3 lokacije u Beogradu . Ako imate pitanje u vezi sa sa Cloud tehnologijom pišite nam na info@eunet.co.rs.

Osnovne prednosti EUnet Cloud platforme:

 • brza aktivacija - automatizovano kreiranje Cloud infrastrukture, bez fizičke instalacije i povezivanja hardvera
 • odgovornost - garancija za ispravno funkcionisanje hardvera i softvera
 • prilagodljivost - više serverskih operativnih sistema u okviru iste Cloud aplikacije
 • garantovane performanse - vaši hardverski resursi su garantovani samo za vaše potrebe bez obzira na broj korisnika i vrstu aplikacije koje se nalaze u EUnet "oblaku",
 • skalabilnost - brza promena potrebnih resursa, na zahtev korisnika ili samostalno, kroz kontrolni panel
 • fleksibilnost - razvoj kompleksnih sistema iz kataloga pripremljenih komponenti. Naša Cloud platforma predstavlja idealno rešenje za implementaciju najsloženijih poslovno-informacionih sistema. Na raspolaganju vam je čitav tim inženjera koji će vam u najkraćem roku izgraditi optimalno rešenje
 • pouzdanost - Cloud sistem će funksionisati čak i u slučaju tehničkog otkaza servera ili delova fizičke infrastrukture. Podaci automatski postaju aktivni na drugom serveru.
 • dostupnost - podacima i aplikacijama smeštenim na Cloud platformi možete pristupiti sa bilo kog mesta u svetu, u bilo koje vreme i sa bilo kog uređaja (telefon, tablet ili računar). Pristupanje podacima je jednostavno kao da se nalazite u lokalnoj mreži svoje kompanije, uz garanciju potpune bezbednosti podataka i privatnosti.
 • ušteda - korisnik plaća samo resurse koje koristi, dok ih koristi
 • sigurnost - vaše poslovanje uz 99,9% sigurnosti u najmodernijim Data centrima na 3 lokacije u Beograd
 • izbor - na raspolaganju vam je izbor između privatnog Clouda (kod provajdera ili kod klijenta), javnog Clouda ili, kombinacije dela tradicionalne i Cloud infrastrukture (hibridnog Clouda)
 • migracija - brza sinhronizacija i izmeštanje celokupne Cloud infrastrukture, po potrebi

Unapredite vaše poslovanje i uštedite sa naprednim servisima u Cloudu

Ako imate zahteve za brzom implementacijom novih IT servisa bez ulaganja u hardver, održavanje i infrastrukturu, vi ste potencijalni korisnik Cloud servisa. Bez obzira na veličinu, svakoj kompaniji su potrebni novi servisi kojima unapređuju svoje poslovne procese, komunikaciju između zaposlenih, upravljanje odnosima sa klijentima i kupcima. Imajući u vidu poslovne potrebe kompanija koje posluju na našem tržištu, EUnet je pripremio celu generaciju novih i lako upotrebljivih Cloud servisa.

Garantovana dostupnost vaših aplikacija

Cloud infrastruktura je kreirana tako da se vaši podaci automatski kopiraju na drugi fizički server u sistemu. Ako bi došlo do pada jednog servera, vaši podaci bi za nekoliko minuta bili dostupni na drugom. Za razliku od tradicionalne infrastrukture, u kojoj bi vam bili potrebno sati i dani da osposobite sistem, u Cloud sistemu vaše aplikacije su uvek dostupne i bezbedne.

Centrala: +381 11 3010 500
info@eunet.co.rs

Podrška: 0700 600 500
podrska@eunet.co.rs


Zakažite sastanak

Postavite pitanje
Kontakt
Ime i prezime
Email adresa
Telefon
Vaše pitanje
 

Otvorite tiket

Vaš servis
Ime i prezime
Korisničko ime (opciono)
Email
Telefon
Opis problema
 
Odustani