Domen čestitka - nova jedinstvena usluga uz registraciju domena

Pravo online rešenje –  originalni poklon!

Ukoliko vam je potrebna zanimljiva i jedinstvena parking stranica za domen ili možda želite nekoga da iznenadite i da mu poklonite registraciju domena sa određenom porukom i namenom, onda je usluga domen čestitke pravo online rešenje za vas!  U okviru servisa registracije domena, za sve naše postojeće i buduće korisnike domena omogućili smo korišćenje ove usluge.

Šta je domen čestitka?

To je jedinstvena usluga koja vam omogućava da potpuno besplatno za stranicu registrovanog domena, izaberete određeni šablon pozadine za različite namene i napišete poruku ili tekst koji želite. Na ovaj način možete da čestitate dragoj osobi rođendan, venčanje, praznik, zaposlenje, rođenje deteta i dr. ili jednostavno nekoga da obradujete bez konkretnog povoda, a možete uvek to iskoristiti i za neke svoje potrebe.

Koliko košta usluga domen čestitke?

Čestitka je potpuno besplatna opcija koju omogućava EUnet – plaća se samo registracija domena po standardnom cenovniku. Registraciju možete uplatiti online karticom ili uplatnicom. Ako želite da poklonite nekome domen čestitku, pogledajte u nastavku odgovor na pitanje "Ko je vlasnik domen čestitke?".

Kreirajte vašu elektronsku čestitku

Kako da aktiviram uslugu domen čestitke?

Domen čestitka se aktivira pri samoj registraciji domena, veoma lako. Potrebno je da:

  1. Na adresi http://my.eunethosting.com/?cestitka izaberete domen i kreirate nalog na koga će se domen voditi.
  2. Izaberite pozadinu čestitke koja vam se dopada i upišite željenu tekstualnu poruku
  3. Na opciji ”pregled čestitke” možete videti kako će izgledati kada domen bude registrovan
  4. U svakom trenutku se možete vratiti na opciju da doterujete tekst ili promenite izbor slike
  5. Zatim, izaberite “plaćanje” za uslugu registracija domena
  6. Po izvršenoj uplati, vaša domen-čestitka je aktivna i vidljiva na celom internetu u narednih godinu dana.

Postoji  li mogućnost promene već izabranog šablona ili teksta na domen čestitki?

U svakom trenutku možete promeniti šablon ili tekst na postojećoj čestitki. Potrebno je da se ulogujete sa svojim korisničkim imenom i lozinkom  na portal http://my.eunethosting.com, pri čemu ćete izabrati opciju "Moji domeni". Kliknite na opciju "Aktivni/Neaktivni servisi" u zavisnosti da li je vaš domen aktivan ili ne.

Ko je vlasnik domen čestitke?

Vlasnik  domen čestitke je vlasnik samog domena - osoba čiji su podaci upisani u formular za registraciju, kao registrant. Domen čestitku možete nameniti nekome samom porukom na njoj,  ali domen ostaje vaš ukoliko su samo vaši podaci u sistemu. Ukoliko želite da kupite domen za nekoga i na tom domenu da napišete ujedno i čestitku, onda upisujete njegove podatke u formular za registraciju. U tom slučaju, svi podaci treba da su od osobe kojoj poklanjate domen ali u polju "email kontakt" upisujete Vaš email, kako bi predračun za domen stigao vama a ne osobi kojoj poklanjate domen. Uputstva o registraciji domena uvek možete videti na stranici registracija domena.

Da li posle nekog vremena može da se ukloni šablon čestitka i domen vrati na običnu parking ili sajt stranu?

Može. Potrebno je da se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom ulogujete na kontrolni panel na adresi https://admin.eunethosting.com. Kliknite na opcije “DNS”/ ”Manage Domains” zatim izaberite domen koji želite da promenite i kliknite na “Advanced/Reset to EUnet”. Ukoliko želite da promenite A record domena uputstvo možete videti na sajtu EUnet tehničke podrške.

Pogledajte primer EUnet Domen čestitke: http://www.plavusa.in.rs

Centrala: +381 11 3010 500
info@eunet.co.rs

Podrška: 0700 600 500
podrska@eunet.co.rs


Zakažite sastanak

Postavite pitanje
Kontakt
Ime i prezime
Email adresa
Telefon
Vaše pitanje
 

Otvorite tiket

Vaš servis
Ime i prezime
Korisničko ime (opciono)
Email
Telefon
Opis problema
 
Odustani