• Hosting centrala     0700 600 500
  •   +381 11 3010 500
  • Podrška +381 11 3010 510
  • Fax +381 11 3112 551

Zaboravili ste pravila za naziv domena?

Nazivi domena mogu biti znakovni nizovi dužine 1-67 znakova uključujući ekstenzije .com, .org ili .net. Nazivi koriste skup znakova: slova (A-Z), brojeve (0-9) i crticu (-). Naziv domena ne sme da počne niti da se završi crticom. Mala i velika slova su potpuno ravnopravna (drugim rečima, domeni EUnet i euNET su isti).

Registracija se obavlja online, popunjavanjem formulara na sajtu, nakon čega birajte opciju plaćanja: karticom ili uplatnicom/profakturom koje možete odštampati. Ukoliko domen platite online karticom, registracija se izvršava automatski i vaš domen (i hosting paket ako ste izabrali) možete odmah staviti u upotrebu.  Registrujte vaš internacionalni domen odmah.

Nacionalni domeni (.rs, .co.rs, .org.rs...)

Pravo na registraciju imaju domaća i strana pravna i fizička lica, bez ograničenja u pogledu broja domena.

Nacionalni domeni koji mogu da se registruju su:

  • RS - namenjen svim zainteresovanim korisnicima
  • CO.RS - namenjen poslovnim korisnicima
  • ORG.RS - namenjen svim ostalim korisnicima koji su pravna lica
  • EDU.RS - namenjen obrazovnim ustanovama i organizacijama
  • IN.RS - namenjen fizičkim licima

Domen AC.RS je delegiran akademskoj i naučno istraživačkoj mreži Srbije, a domen GOV.RS delegiran je za državne organe Republike Srbije.**

Registracija se obavlja online, popunjavanjem formulara na sajtu, nakon čega birajte opciju plaćanja: karticom ili uplatnicom/profakturom koje možete odštampati. Ukoliko domen platite online karticom, registracija se izvršava automatski i vaš domen (i hosting paket ako ste izabrali) možete odmah staviti u upotrebu. Aktivirajte vaš nacionalni .RS domen.

Da li je moguća rezervacija domena pre uplate?

Ne postoji mogućnost rezervacije domena bez prethodne evidencije o izvršenoj uplati za isti. Domen neće biti registrovan/aktiviran dok se uplata od strane korisnika ne evidentira na bankovnom izvodu EUnet-a. Ukoliko želite da ubrzate proces registracije domena, pošaljite nam dokaz o uplati u vidu primerka uplatnice ili naloga za prenos, na faks  +381 11 3112551 ili skenirani primerak na mail adresu admin@eunet.co.rs.

Domen može biti automatski registrovan samo ukoliko uplatu izvršite online karticom putem portala http://my.eunethosting.com.

Ovde možete pogledati pravilnike RNIDS-a:

Ovde možete pogledati pravila i linkove ICANN-a (Internet korporacija za dodeljene nazive i brojeve)

 

Internacionalni domeni (.com, .net, .org, .info...)

Bez obzira da li ste pravno ili fizičko lice, kod registracije internacionalnih domena možete registrovati domen sa bilo kojim ponuđenim nastavkom. Ukoliko zakupite domen na duži vremenski period, očekuju vas popusti! Registracija internacionalnog domena na godišnjem nivou plaća se po trenutno važećem cenovniku.

*Jedini uslov je da je administrativni kontakt za domen, lice sa sedištem na teritoriji Srbije.

** Ova dva domena nisu slobodna za registraciju preko ovlašćenih registara.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo vas da nas kontaktirate na telefon +381 11 30 10 500 ili putem e-mail formulara.

Novi gTLD domeni (.computer, .farm, .solutions...)

Sada su u prodaji i različiti domeni iz svih zanimljivih sfera društva, privrede, stilova života, hobija... Saznajte koji su sve domeni u ponudi >>

Centrala:
+381 11 3010 500
info@eunet.co.rs
Podrška:
0700 600 500
podrska@eunet.co.rs
Zakažite sastanak:
Facebook

Technical & Business Consulting

Stručnjaci EUneta iz oblasti Mreža, Aplikacija i Servisa stoje vam na raspolaganju za podršku u projektima kad god vam zatreba.

Software as a Service

Business mail, Microsoft Dynamics CRM, Sharepoint, Exchange...Počnite sa zakupom minimalnih resursa za željeni servis, koji se lako i brzo povećavaju u skladu sa rastom poslovanja.

Fleksibilni Cloud serveri

Samo nekoliko klikova je dovoljno da Cloud server postane aktivan i dostupan za vaše potrebe. U svakom trenutku možete samostalno da povećate ili smanjite hardverske resurse, tako da plaćate samo ono što koristite.