Status mreže

Poštovani korisnici,

Obaveštavamo vas da su se pojavili učestali masivni phishing napadi, odnosno slanje mejlova uz lažno predstavljanje u ime SBB kompanije koji se distribuiraju nasumično SBB korisnicima, ali i korisnicima koji nemaju zakupljene SBB usluge.

Napominjemo da obratite pažnju ukoliko dobijete ovakve ili slične poruke, ne otvarajte linkove sadržane u njima, ne ostavljajte tražene podatke i ne vršite uplatu. Ove poruke nisu potekle od SBB kompanije, niti predstavljaju deo aktivnosti koje SBB preduzima. SBB d.o.o. neće zahtevati da obnavljate svoje usluge slanjem mejla sa nepoznatim i nesigurnim linkovima.

Sporne poruke možete prepoznati npr. po sledećem:

- pošiljalac se identifikuje kao 'SВВ Hosting' ili 'SBB d.o.o.' ili slično najčešće mail adresom admin@eunet.co.rs, ali je stvarna adresa sa koje je obaveštenje poslato neka sasvim druga (ako 'stanete' mišem na adresu pošiljaoca, videćete sa koje je adrese poruka zaista i poslata),
- od primaoca se traži da klikne na link u obaveštenju (ako 'stanete' mišem na sporan link [NE KLIKĆITE NA ISTI!], videćete da on ne vodi na SBB hosting portal https://myhosting.sbb.rs, gde se mogu plaćati SBB hosting usluge, niti na bilo koji drugi SBB portal, već na neku sasvim drugu adresu koja nije na domenu SBB-a sbb.rs,
- mnoštvu gramatičkih grešaka i tekstu koji nije u duhu srpskog jezika

Takozvane phishing poruke, odnosno pokušaji pribavljanja poverljivih informacija sa vašeg mejl naloga kao što su mejl adresa, lozinka, broj platne kartice, imaju za cilj dalju zloupotrebu i slanje neželjene pošte.

Koristimo priliku da vas podsetimo da SBB d.o.o. neće zahtevati ažuriranje vaših podataka niti da obnavljate svoje hosting usluge tako što će vam poslati mejl sa nepoznatim i nesigurnim linkovima. Za ažuriranje podataka postoji striktna procedura ili korisnički portal na adresi https://myhosting.sbb.rs. Za plaćanje usluga uvek šaljemo predračun ili račun koje je moguće preuzeti sa svim detaljima za uplatu. Sva obaveštenja koja šaljemo SBB hosting korisnicima bilo kojim povodom šalju se sa mail adresa na domenu @eunet.co.rs.

Ukoliko dobijete zlonamernu poruku i niste sigurni šta biste uradili, kontaktirajte SBB hosting podršku.

SBB Cloud&Hosting Team vam zahvaljuje na razumevanju.

Centrala: +381 11 3010 500
info@eunet.co.rs

Podrška: 0700 600 500
podrska@eunet.co.rs


Zakažite sastanak

Postavite pitanje
Kontakt
Ime i prezime
Email adresa
Telefon
Vaše pitanje
 

Otvorite tiket

Vaš servis
Ime i prezime
Korisničko ime (opciono)
Email
Telefon
Opis problema
 
Odustani