Press center

Poštovani korisnici,

Obaveštavamo vas da registracija ćiriličnog internet domena .СРБ počinje na Dan Svetog Save - 27. januara 2012. godine. Internet domen .СРБ je pored .RS domena, drugi nacionalni domen Republike Srbije, a posle ruskog .РФ i drugi internet domen na svetu na ćiriličnom pismu koji je moguće registrovati. Nacionalni internet domen je oznaka teritorijalne pripadnosti i veoma je važan za definisanje internet identiteta svih koji žive i rade u Srbiji.

Ko može da registruje .СРБ domen?

U prvih šest meseci pravo registracije .СРБ domena imaju samo vlasnici postojećih .RS  domena, i to po ceni od samo 1 dinar. Posle tog perioda, ćirilične domene moći će da registruje svako ko to želi, bez obzira na to da li poseduje određeni .RS domen ili ne. Po ceni od 1 dinar korisnik ima pravo da registruje onoliko .срб domena koliko ima registrovanih .rs domena, pri čemu se .срб domeni registruju na godinu dana, bez obzira na koliko godina su registrovani .rs domeni.

Za svaki postojeci .rs domen korisnik može izabrati samo jedan .срб domen od ponuđenih za registraciju.

Ukoliko želite da registrujete neki drugi .срб domen koji nije ponuđen, preporučujemo da registrujete takav isti latinični .rs domen i moći ćete da ga registrujete odmah u .срб domenu. Na primer, ako imate domen cloud.rs (za koji je njegov ćirični parnjak цлоуд.срб), a želite da imate registrovan клауд.срб na ćirilici, potrebno je da registrujete klaud.rs domen.

Opšti uslovi registracije .СРБ domena

Sve detalje o uslovima i pravilima registracije .СРБ domena možete saznati u dokumentu Opšti uslovi registracije .СРБ domena.

Januar 2012.

Call center: +381 11 3010 500
info@eunet.co.rs

Support: 0700 600 500
support@eunet.co.rs


Schedule a meeting

Become our Facebook fan and get an extra discount!

facebook.com/eunethosting
Ask us a question
Select department
Name and lastname
Email
Telephone
Details
 

Create new ticket

Your service
Name and lastname
Username (optional)
Email
Telephone
Details
 
Close