• Hosting centrala     0700 600 500
  •   +381 11 3010 500
  • Podrška +381 11 3010 510
  • Fax +381 11 3112 551

London - Level 3 Data centar

Karakteristike zgrade

Moderni Data centar smešten u istočnom delu Londona, otvoren je još 1999. godine, u kojem se odeljenja sa tehničkom opremom prostiru na pet spratova, na više od 8000 m2.

Londonski Data centar je povezan sa provajderima Level 3, Colt, BT, C&W, WorldCom, Neos, Viatel, Fibrenet, 51 degrees.

Tehničke karakteristike

Glavni izvor

Napajanje električnom energijom – dvostruko redundantno 4MVA, 11KV namenjenih napajanju dvostruko redundantne 4MVA trafostanice putem podzemnih kablova

Generatori

Za hitne slučajeve, obezbeđena su dva dizel generatora koja isporučuju 4.4 MV, uz automatsko pokretanje i uspostavljanje pune funkcionalnosti stoprocentnog napajanja za manje od minut. Rezervoar prima dovoljno goriva da može da obezbedi rad 24 časa pod punim opterećenjem.

UPS

Sa instalacijama izvedenim ispod poda i dvostrukom redundantnom strategijom distribucije, svaki UPS modul obezbeđuje 15-minutnu autonomiju.

DC

Univerzalni sistem distribucije sa dvostrukom redundansom, sa četiri sata autonomije uz rad na baterije i sistemom za napajanje 800 amp -48VDC.

Uslovi

Potpuno kontrolisana vlažnost vazduha i temperatura, s mogućnošću hlađenja celokupnog prostora, gde su odeljenja sa tehničkom opremom pod većim pritiskom u odnosu na okolinu, kako bi se smanjilo sakupljanje prašine.

Protivpožarne mere

Uz sistem za rano upozorenje u slučaju požara i sistem za odstranjivanje dima koji se aktivira nakon alarma, preduzete protivpožarne mere najvišeg standarda. Gde god je moguće upotrebljeni su teško zapaljivi halogeni materijali koji oslobađaju malo dima u slučaju požara, dok se zapaljivi materijal odlažu daleko od prostora sa tehničkom opremmom. Zgrada je podeljena na nezavisna odeljenja koja mogu da se zapečate radi lokalizovanja požara.

London 1 Gateway

Bezbednost

Prostor se daljinski nadgleda 24/7/365, uz elektronsku kontrolu pristupa, upotrebu beskontaktnih RFID ID kartica sa fotografijom i numeričkih tastera za ukucavanje PIN-a. U funkciji su skeneri za biometrijsko skeniranje dlana i sistem za otkrivanje provalnika koji je ugrađen u podižuća vrata i sigurnosne izlaze.

Closed Circuit Television (CCTV)

Video nadzor i snimanje svih pristupnih tačaka i prostora sa velikom cirkulacijom ljudi.

Sistem za nadzor zgrade (BMS)

Zgrada se 24/7/365 nadgleda preko Kontrolnog centra za nadzor operacija, a lokalni nadzor obezbeđuje beleženje rezultata merenja temperatura i vlažnosti vazduha, kao i praćenje rada pratećih alarma. Postoji i podni sistem za detektovanje curenja na nivou cele zgrade.

Infrastruktura

Prostor je tako zamišljen da može da primi standardne serverske ormane visine do 220 cm. Sve elektroinstalacije su u podu, a optički i mrežni kablovi u plafonu, dok su optički kablovi u zgradu dovedeni preko 2 nezavisne tačke.

Galerija

London
London
London
London
London
London
London
London
London
London
London
London
London
London
London
London
Centrala:
+381 11 3010 500
info@eunet.co.rs
Podrška:
0700 600 500
podrska@eunet.co.rs
Zakažite sastanak:
Facebook