Saopštenja za medije

Saopštenje za medije

Implementacija standarda TIER 3 i principi Cloud hostinga

U Privrednoj komori Beograda je 21. oktobra održana prezentacija “Implementacija standarda TIER 3 i principi Cloud hostinga”, jedinstvenog na tržištu jugoistočne Evrope, koju su predstavile tri domaće renomirane komapnije: Telenor, EUnet i RTS.

U prvom delu prezentacije, Biljana Šaponjić predstavnik kompanije Telenor je upoznala sve prisutne sa standardima TIER 3, implementiranim u njihovom novom Data centru u Beogradu. Telenor TIER 3 predstavlja jedini Data centar u ovom delu Evrope koji garantuje visoku dostupnost svih resursa.

“U nameri da zadovoljimo visoke standarde naših klijenata, neophodno je bilo da posedujemo fizičku infrastrukturu koja može da podrži sve usluge u našoj ponudi. To je prevashodno uticalo na našu odluku da deo svoje hosting infrastrukture preselimo u najmoderniji data centar u jugoistočnoj Evropi Telenor Tier III Data centar, sa sedištem u Beogradu”, rekao je Milan Miličić, direktor marketinga I prodaje kompanije EUnet.

Nenad Petković je ispred kompanije EUnet predstavio  Cloud Hosting uslugu, koja je trend na tržištu informacionih tehnologija, kako zbog jednostavnog skaliranja resursa, tako I zbog daleko većih ušteda u korišćenju i upravljanju IT resursima od onih koje je tradicionalna hosting infrastruktura dozvoljavala.

Takođe, prisutni su se I uverili u sve prednosti Eunet Cloud rešenja kroz demonstraciju studije slučaja web prezentacije Radio Televizije Srbije, koja upravo koristi EUnet Cloud tehnologiju kao platformu kako bi garantovano bila dostupna svim posetiocima 24 časa dnevno. Novinar RTS-a i urednik emisije OKO Zoran Stanojević tom prilikom je izjavio: “Primenjeno EUnet Cloud rešenje u praksi se pokazalo kao vrlo uspešno. Kroz ostvarenu saradnju obe kuće su stekle veoma značajno iskustvo, koje je ceo sistem učinilo još stabilnijim bez posledica po krajnje korisnike”.

Na kraju skupa, Dušan Rakić Sekretar Udruženja informatičke delatnosti je izrazio zadovoljstvo što su  kompanije Telenor I EUnet premijerno predstavile svoje novitete I međusobnu saradnju u Privrednoj komori Beograda.

Centrala: +381 11 3010 500
info@eunet.co.rs

Podrška: 0700 600 500
podrska@eunet.co.rs


Zakažite sastanak

Postavite pitanje
Kontakt
Ime i prezime
Email adresa
Telefon
Vaše pitanje
 

Otvorite tiket

Vaš servis
Ime i prezime
Korisničko ime (opciono)
Email
Telefon
Opis problema
 
Odustani